I try to play silent but the mice keep rambling

by Mitsels

supported by
/
1.
2.
04:47
3.
4.
03:29
5.
04:35
6.
04:17
7.
05:45
8.
01:59
9.
06:27
10.
05:39
11.

about

released on Kaspar Hauser Records in 2005 and printed as CDR with a handcrafted sleeve (Sold out)

credits

released April 1, 2005

1 van de recenties:

Tekst: Hans van der Linden
Publicatiedatum: 09 juni 2005

Mitsels is het soloproject van Tim Vanhaecke. Initieel wilde hij dromerige relaxatiemuziek maken voor mentaal gehandicapten maar gezien het muzikaal zo goed uitpakte besloot hij om de nummers op een gelimiteerde cd-r uit te brengen.
Mitsels bouwt een intrigerende droomwereld op die mooi maar ook een beetje vreemd is. Kinderstemmetjes, minimale akoestische gitaar, samples en cello zorgen voor een lieflijke sfeer die door het samengaan van verschillende stemmen steeds een vreemde draai meekrijgt. Maar toch zijn de gesamplede stemmen niet alleen bevreemdend, ze zorgen eveneens voor een dynamiek die de nummers echt interessant maakt. Zo vullen de vertelstem en achtergrondgezangen op bijvoorbeeld ‘Hagis Bagpipe’ elkaar perfect aan. Dit geldt ook voor de sterke afsluiter ‘The Mice Keep Rambling’ waar licht dissonante (kinder)stemmen voor nét dat ene extra element zorgen.
Daarnaast vind je op I Try to Play Silent but the Mice Keep Rambling tal van uiteenlopende muzikale ideeën terug. Op ‘Together III’ zorgen cello en gitaar voor een instrumentale schoonheid die erg fragiel klinkt. Verder doorkruisen vele melodieën het universum van Mitsels. Vaak worden de ideeën half uitgewerkt of deels repetitief ingezet maar dat draagt bij tot het charmante karakter van het schijfje. Door daarbij her en der met stemmen te toveren heeft Vanhaecke een veelzijdig debuut afgeleverd dat verdiend om gehoord te worden.

tags

license

about

Mitsels Ranst, Belgium

Muchos lofi

Alternative bliss

Dreampopwonderland

Shoegazeabilities

contact / help

Contact Mitsels

Streaming and
Download help